Minetest logo

IRC log for #minetest-hub, 2020-08-28

| Channels | #minetest-hub index | Today | | Google Search | Plaintext

All times shown according to UTC.

Time Nick Message
02:37 scr267_ joined #minetest-hub
04:40 Lone_Wolf joined #minetest-hub
07:38 calcul0n joined #minetest-hub
08:00 ShadowNinja joined #minetest-hub
08:07 twoelk joined #minetest-hub
11:39 Fixer joined #minetest-hub
12:15 NathanS21 joined #minetest-hub
13:30 Fixer MTDiscord: henlo
14:00 MTDiscord <J​onathon> hello 👋
14:00 twoelk o/
14:58 pyrollo joined #minetest-hub
15:06 Fixer joined #minetest-hub
15:56 fluxflux joined #minetest-hub
16:12 calcul0n_ joined #minetest-hub
16:21 Lone_Wolf joined #minetest-hub
16:22 rubenwardy !up 217.249.174.141:30000
16:22 MinetestBot 217.249.174.141:30000 seems to be down
16:23 MTDiscord <T​uxifan> !up 217.249.174.141:30000
16:23 rubenwardy !up 217.249.174.141:30000
16:23 MinetestBot 217.249.174.141:30000 is up (36ms)
16:23 rubenwardy it's reachable
16:23 MTDiscord <T​uxifan> Yeah.
16:23 MTDiscord <T​uxifan> Yeah.
16:24 MTDiscord <J​onathon> yay
16:27 nisa_ joined #minetest-hub
16:27 nisa_ Test
16:27 nisa_ Okay.
16:28 nisa_ sfan5: rubenwardy said you could help me with this problem...  My server won't appear in list. I't reachable and all, it sais "announcing" in log but won't ever appear there.
16:57 sfan5 nisa_: sure, what's the IP and port of your server? do you have server_address configured in minetest.conf?
16:58 MTDiscord joined #minetest-hub
17:02 olliy_ joined #minetest-hub
17:06 Hijiri joined #minetest-hub
17:18 aerozoic joined #minetest-hub
17:24 nisa_ sfan5: ip is 217.249.174.141, port is 30000, server_adress is configured
17:25 sfan5 configured ... and what is it set to?
17:28 Krock !up 217.249.174.141
17:28 MinetestBot 217.249.174.141:30000 is up (36ms)
17:40 nisa_ sfan5, it's set to 1.servers.tuxifan.ga
17:40 sfan5 !up 1.servers.tuxifan.ga
17:40 MinetestBot 1.servers.tuxifan.ga:30000 seems to be down (host did not resolve)
17:40 nisa_ *http://1.servers.tuxifan.cf/
17:40 sfan5 !up 1.servers.tuxifan.cf
17:40 MinetestBot 1.servers.tuxifan.cf:30000 is up (35ms) (IPv4)
17:41 sfan5 the domain is fine then, but remove the http:// and / from your setting
17:45 Krock nisa_: interesting use for a laptop...
17:45 Krock one OS, cool. but three? not bad.
17:57 nisa_ sfan5: Yeah I have it without the http:// in my config, just accidentally added that
17:57 nisa_ Krock: what are you talking about?
17:57 Krock nisa_: hardware info from tuxifan.cf
17:57 nisa_ That's not a laptop
17:58 nisa_ It's just a mini-pc
17:58 Krock though it's a mobile CPU
17:58 Krock oh
17:58 Krock still a tough job I'd assume
17:58 Krock *shrug* well, people are hosting Minetest servers on their RPI
17:59 Krock or, in rarer cases, on smartphones
18:05 sfan5 nisa_: should be working then, let me check
18:17 Flitzpiepe joined #minetest-hub
18:19 sfan5 nisa_: there is no address set in the request that goes to the server list
18:19 sfan5 so something must be wrong
18:34 nisa_ sfan5: there is?
18:34 nisa_ server_adress = 1.servers.tuxifan.cf
18:35 sfan5 server_address not server_adress
18:35 homthack joined #minetest-hub
18:36 nisa_ Thx!!
18:36 nisa_ It worked
18:38 Krock !next
18:38 MinetestBot Another satisfied customer. Next!
18:55 homthack23 joined #minetest-hub
19:16 twoelk left #minetest-hub
20:17 _Xenon joined #minetest-hub
20:58 homthack joined #minetest-hub
21:26 aerozoic_ joined #minetest-hub
21:31 aerozoic_ joined #minetest-hub
21:36 aerozoic joined #minetest-hub
21:37 BillyS joined #minetest-hub
21:42 aerozoic_ joined #minetest-hub
21:48 aerozoic joined #minetest-hub
21:56 homthack joined #minetest-hub

| Channels | #minetest-hub index | Today | | Google Search | Plaintext